joi, 1 septembrie 2016

Piatra Craiului - Vf. La om


Traseu: Pestera - Saua Joaca - La Table - Refugiul Grind - Vf. La om - Grind 2
Compania: Viezurii si prietenii: Cosmin si Liviu (fratele lui Theo)

Nu prea am putut sa stam mult timp cuminti si deja planificam urmatoarea tura ca apoi iata-ne si pe drum. Si cum mie deja imi era dor de Crai unde altundeva sa mergem? De data asta nu am plecat singuri, ci am fost insotiti de catre fratele lui Theo, care dupa experienta de pe Moldoveanu s-ar fi jurat ca in curand nu prea mai calca pe munte si Cosmin, un prieten de-al lor. Cosmin nu locuieste in Romania, ci in UK si isi dorea mult sa urce si el cu noi. Mai degraba, datorita lui Cosmin, s-a reintors si Liviu pe munte, Deh, prietenia asta. :)))
Planul era sa urcam din satul Pestera unde am rezervat si cazarea. Am plecat vineri toti dupa munca cu masina si dupa cateva popasuri mici, am ajuns in Pestera pe intuneric, dar bine ca am ajuns!
Eram foarte entuziasmati de traseul pe care il aveam de facut urmatoarea zi si cum eu adorm greu din cauza entuziasmului, imi faceam griji ca nu o sa fiu odihnita, dar din fericire somnul a invins.
Dimineata ne-am trezit cu o priveliste superba si o lumina atat de calda incat parea ca toti muntii se scaldau in ea. Chiar ne umplea de fericire si ne dadea o stare de spirit foarte buna si de abia asteptam la purcedem la drum. Dupa un mic dejun copios si o cafea buna asta am si facut. Ne-am luat rucsacurile in spate si am pornit la intalnire cu Craiul care ne astepta sus sus sa-i imbratisam crestele.
Vremea era frumoasa, cerul senin de-un albastru ametitor si noi doi ne simteam precum doi copii care se-ntorc acasa. Si ce primitoare si calda era intoarcerea.



Traseul nu este greu, cu exceptia a doua parti care mi s-au parut mai accentuate si anume urcusul de la Refugiul Grind care mi-a dat impresia ca nu se mai termina pentru ca nu ne dadea momente de respiro. Dar asta poate fi si din cauza am mancat putin mai mult cand am poposit la refugiu si ma simteam ca un porcusor greoi :)) incat am tras putin pe dreapta si m-am intins ca sa mi se odihneasca si stomacul :)). A doua zona ceva mai solicitanta este cea de jos:



Dar dupa am urcat fara probleme, chiar am savurat din plin orice pas in plus si cand am ajuns la zona cu grohotis, m-am bucurat de fiecare stanca pe care aproape ca o mangaiam. Si peisajul? Iti taie toata respiratia. Daca nu ne aminteam ca mai trebuie sa si respiram, ne sufocam de la prea multa frumusete.
Si tot urcam si urcam, mai aruncam un ochi in spate si in jur, belind ochii la tot ce se deschidea in jurul nostru si iata ca ajungem si-n creasta.



De aici aveam parte numai de splendori, in orice directie in care ne uitam, abrupturile erau ametitor de frumoase.
Erau multi oameni pe varf, se odihneau, faceau poze. Unii veneau de pe alte trasee, schimbau vorbe si impresii cu cei pe care ii intalneau aici. Toti care ne aflam acolo aveam aceeasi stare de bine, se radea, se glumea, eram ca o mare familie de montaniarzi. Cum sa nu iubesti atmosfera asta? Si dupa momente de liniste, de parca muntele ne-ar fi acaparat gatlejurile si pur si simplu stateam tacuti si sorbeam din priviri tot din jurul nostru, ramanand ca de obicei, muti de uimire.




 Momentul de liniste a fost insa brusc intrerupt de Liviu cu "Unde-i slanina?". Eh, in momentul acela, toata lumea de acolo a inceput sa rada si atmosfera a prins grai revenind la starea de voiosie care era mai devreme.
Pentru ca am ajuns la finalul traseului planuit, dar nu voiam sa ne intoarcem, am zis sa mergem si pana in Saua Grindului la refugiu, doar ca sa mai tragem de timp si sa ne mai bucuram de momente. Am stat si acolo putin intinsi si dupa ne-am intors pe inserate pe acelasi traseu pana in satul Pestera, Am avut parte de o cina copioasa, cartofi la cuptor, bulz si alte bucate care mai de care mai gustoase. Mai era un grup de oameni mai in varsta unde luam masa si ne-au oferit vin de tara si au mai stat la povesti cu noi, Nici nu mai simteam oboseala, oamenii frumosi au efectul acesta! :)

 Alte poze:



Theo

Moi

Cosmin

Liviu



 







Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML